torstai 21. tammikuuta 2016

Valokuvaushaasteen toinen viikko

Tämän viikon blogipostaus tulee hieman myöhässä. Viime viikko ja osa kuluvasta viikosta hurahtivat hammassärkyä potiessa. Kuvattua on tullut, mutta pääsin vasta nyt keskittymään kuvien valitsemiseen, muokkaukseen ja julkaisemiseen. Pidemmittä puheitta tässä tulevat vuoden toisen viikon kuvat:

Maanantai

 

Maanantain kohokohtana posti toi paketin. Panasonic Lumix DMC-GM1 mikrojärkkäri oli tarjouksessa ja päätin sijoittaa hieman valokuvausharrastukseeni. Olen ollut muutoin tyytyväinen hankintaani, vain enemmän zoomia kaipaisin kameraan. Tämä toki järjestyisi hankkimalla tehokkaampi zoom-objektiivi, mutta tällä erää ja tarkanmarkanbudjetilla pakettiin kuulunut objektiivi saa riittää. Vaikka olinkin lukenut tekniset tiedot, niin laitteen pieni koko hämmensi silti. Helppo kuljettaa mukana.

Tiistai

 


Tiistai oli leipomispäivä. Uunituoreita sämpylöitä! Taikina ei tahtonut ensin nousta, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Reseptin nappasin jauhopussin kyljestä ja hyviä olivat. 




Keskiviikko

 

Keskiviikon kuva juhlistaa syksyllä marketista kukintansa lopettaneena rönttinä ostamani puikkokämmekän uudelleenkukintaa. Olen harrastanut erilaisia orkideoita vaihtelevalla menestyksellä kymmenisen vuotta. Helpoimmiksi hoidokeiksi olen todennut juuri nämä Dendrobium Phalaenopsis-hybridit, jotka menestyvät minun hoidossani jopa perhoskämmekkää (Phalaenopsis) paremmin. Hybridien värit vaihtelevat valkoisesta vaaleanpunaiseen, pinkkiin ja lilaan. Myös kaksivärisiä ja vihertäväkukkaisia lajikkeita löytyy kaupoista. Dendrobium kukkii tavallisesti kerran vuodessa syksyllä ja nämä orkideat on ollut helppo saada uudelleen kukkaan.

Torstai

 

Syntymäpäivälahjaksi itselleni ostama valkoinen Dendrobium Nobile-hybridi avasi nuppunsa. Ihanat kukat tuoksuvat päivisin miedosti. Juuri tämä valkoinen lajike oli helppo saada uudelleen kukkimaan, kasvi tosin näyttää kukinnan lopetettuaan hieman vaisulta. Kukinta on kuitenkin kerralla niin runsas, että tämän helpon orkidean hoitoa kannattaa jatkaa vielä kukinnan jälkeenkin. Minulla oli tällainen lajike kymmenisen vuotta sitten, mutta jouduin aikanaan hävittämään sen vihannespunkkitartunnan vuoksi. Olen kokeillut myös pinkkiä D. Nobile-hybridiä, mutta se ei koskaan suostunut kukkimaan uudelleen. Hävitin kasvin lopulta, sillä olin hankkinut sen edullisesti kukkakaupasta kukintansa lopettaneena.
 

Perjantai

 

 









Lumista metsää lenkkipolun varrelta. Peura oli myös loikkinut tuoreessa lumessa polun poikki. Testailin samalla uutta kameraa.

Lauantai


Lumikuorrutteella rumakin näyttää kauniilta. Tämä on todettu myös piparkakkutaloa väkerrettäessä. Mikäli kaikki nurkat eivät aivan suoria ole, niin koristeita ja tomusokeria päälle ja taas on kaikki hyvin.

Sunnuntai 


Sunnuntaina harmitti kovasti, kun olin ajelemassa iltapäivällä kotiinpäin, laskevan auringon ympärille muodostui hieno haloilmiö ja kamerasta oli unohtunut muistikortti kotiin. Uudella kameralla haloilmiön kuvaaminen olisi onnistunutkin kunnolla, mutta kamerassa ei taida olla sisäistä muistia. Ainakaan en saanut talteen yhtään kuvaa, joita yritin ottaa. Kotiin päästyäni lähdin vielä kuvailemaan, mutta näkyvissä oli enää hailea auringonlasku. Hetken muistaa taas tarkistaa, että kamerassa sattuu olemaan muistikortti, kun sen ottaa mukaan retkille!

-Kati-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti